Yoga

Yoga met Sofie

1u tot 1u15min, maximum 15 personen

Yoga betekent in het Sanskriet “verbinden”, het verenigen van geest (mind) en lichaam (body) door het gebruik van houdingen (asanas) en ademhalingsoefeningen (pranayama) . Wij leren beter met stress om te gaan en lichaam en geest in balans te brengen. De yoga lessen met Sofie, zijn voor iedereen toegankelijk en de houdingen worden aangepast aan ieders niveau van beginner tot gevorderd, jong en oud. We gebruiken een mix van yogahoudingen, meditatie en ademhalingsoefeningen en volgen de drie A’s: Attitude (gedrag), Alignment (Uitlijning) en Action (Actie).

Voordelen: Yoga vermindert stress, heeft een gunstig effect op je zenuwstelsel, klieren en organen en werkt ter bevordering van de gezondheid en het algemeen welbevinden.

SUP yoga en Pilates

Een heerlijke yoga en pilates workout op een SUP board in het midden van de natuur, terwijl je kalm op het water drijft.

De naam zegt het al: je beoefent yoga en pilates op een stand-up paddle board op het water. De laatste jaren is suppen een trend geworden. Je verbetert je kracht, balans en focus.

Het leuke is... het is toegankelijk voor iedereen! Je gebruikt je hele lichaam en krijgt een total body workout!

Aerial yin relax & zwangerschapsyoga

Deze les leert je vertragen en ontspannen, met het doek als enige prop. Het doek hangt laag boven de grond, waarbij heerlijk ontspannende houdingen jedragen, masseren en wiegen. Het is een combinatie van een relax and recharge (restorative) les en een yin les waarbij we zowel op Fascia (bindweefsel) gaan werken als op de TCM (energiestroom uit de Traditional Chinese Medicine). Door op het bindweefsel te masseren wordt je lichaam beter gehydrateerd. Je bloedsomloop verbeterd en gaat beter functioneren op celniveau. De energiestroom gebruiken we om het lichaam nog meer te stimuleren en balanceren.

Als zwangere vrouw is het geweldig om met al dat extra gewicht zelf even gedragen te worden. Aerial yoga helpt om de veranderingen in je lichaam op een onstpannen manier toe te laten door de ondersteuning van het doek. Het doek helpt je te onstpannen creëert ruimte in je rug en schouders, ondersteunt je in balanshoudingen en ontwikkelt je grijpkracht! Je lichaam wordt sterker en de spannning in je lichaam wordt even opgeheven omdat je gedragen wordt door het doek.

Voordelen: Liggend en omhuld door het doek bereik je een diepe ontspanning op een hoger niveau. Het is pijnverlichtend, spanningsverminderend, verbeterde ademhaling en slaappatronen, een bijzonder moment met je baby.

Aerial yang action

Aerial yoga is een totaal nieuwe yoga ervaring. Gedragen door het doek worden gevorderde houdingen haalbaar voor iedereen. Er is minder druk op je wervelkolom, nek en schouders en dit geeft je meer bewegingsvrijheid. Je lijkt de zweven in de lucht en er wordt met de zwaartekracht gespeeld. Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven. Hierdoor krijg je meer kracht, souplesse, balans en een gratis massage van het doek. Je zult versteld staan wat je nog kan: kopstand, handstand, ... Op het einde van de les ervaar je de ultieme onspanning, wegzinkend en wiebelend in jouw hangmat.

Voordelen: gewichtloosheid, minder spanning, omgekeerde houdingen, geen compressie, meer mobiliteit, een betere houding en het stimuleert het geluksgevoel.

Aerial kinderyoga

maximum 10 personen

Is je kind een klimmer, een aapje of een vlinder is...dan is Aerial Yoga perfect! Aerial Yoga Kids combineert Aerial Yoga met Kinder Yoga. Uit onderzoeken blijkt dat hun prestaties op school verbeteren, ze krijgen meer zelfvertrouwen en hun algemeen welzijn, sociale en neurologische vaardigen verbeteren. Ook krijgen ze een betere motoriek en coördinatie en worden ze gestimuleerd op een speelse manier. Kinderen leren hun lichaam kennen en ontspannen. Je kind wordt even gewichtloos en kan vliegen...

Voordelen: meer zelfvertrouwen, concentratie, creativiteit en motorische vaardigheden..