Yoga

Yoga met Sofie

1u tot 1u15min, maximum 15 personen

Yoga betekent in het Sanskriet “verbinden”, het verenigen van geest (mind) en lichaam (body) door het gebruik van houdingen (asanas) en ademhalingsoefeningen (pranayama) . Wij leren beter met stress om te gaan en lichaam en geest in balans te brengen. De yoga lessen met Sofie, zijn voor iedereen toegankelijk en de houdingen worden aangepast aan ieders niveau van beginner tot gevorderd, jong en oud. We gebruiken een mix van yogahoudingen, meditatie en ademhalingsoefeningen en volgen de drie A’s: Attitude (gedrag), Alignment (Uitlijning) en Action (Actie).

Voordelen: Yoga vermindert stress, heeft een gunstig effect op je zenuwstelsel, klieren en organen en werkt ter bevordering van de gezondheid en het algemeen welbevinden.

Aerial yin relax

Deze les leert je vertragen en ontspannen, met het doek als enige prop. Het doek hangt laag boven de grond, waarbij heerlijk ontspannende houdingen jedragen, masseren en wiegen. Het is een combinatie van een relax and recharge (restorative) les en een yin les waarbij we zowel op Fascia (bindweefsel) gaan werken als op de TCM (energiestroom uit de Traditional Chinese Medicine). Door op het bindweefsel te masseren wordt je lichaam beter gehydrateerd. Je bloedsomloop verbeterd en gaat beter functioneren op celniveau. De energiestroom gebruiken we om het lichaam nog meer te stimuleren en balanceren.

Aerial yang action

Aerial yoga is een totaal nieuwe yoga ervaring. Gedragen door het doek worden gevorderde houdingen haalbaar voor iedereen. Er is minder druk op je wervelkolom, nek en schouders en dit geeft je meer bewegingsvrijheid. Je lijkt de zweven in de lucht en er wordt met de zwaartekracht gespeeld. Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven. Hierdoor krijg je meer kracht, souplesse, balans en een gratis massage van het doek. Je zult versteld staan wat je nog kan: kopstand, handstand, ... Op het einde van de les ervaar je de ultieme onspanning, wegzinkend en wiebelend in jouw hangmat.

Aerial kinderyoga

maximum 10 personen

Is je kind een klimmer, een aapje of een vlinder is...dan is Aerial Yoga perfect! Aerial Yoga Kids combineert Aerial Yoga met Kinder Yoga. Uit onderzoeken blijkt dat hun prestaties op school verbeteren, ze krijgen meer zelfvertrouwen en hun algemeen welzijn, sociale en neurologische vaardigen verbeteren. Ook krijgen ze een betere motoriek en coördinatie en worden ze gestimuleerd op een speelse manier. Kinderen leren hun lichaam kennen en ontspannen. Je kind wordt even gewichtloos en kan vliegen...

Aerial zwangerschapsyoga

Als zwangere vrouw is het geweldig om met al dat extra gewicht zelf even gedragen te worden. Aerial yoga helpt om de veranderingen in je lichaam op een onstpannen manier toe te laten door de ondersteuning van het doek. Het doek helpt je te onstpannen creëert ruimte in je rug en schouders, ondersteunt je in balanshoudingen en ontwikkelt je grijpkracht! Je lichaam wordt sterker en de spannning in je lichaam wordt even opgeheven omdat je gedragen wordt door het doek.

Partner yoga

1u15min, enkel op aanvraag

Partner yoga een les waarbij je in duo of groep werkt. De houdingen worden samen uitgevoerd met je partner, vriend of vriendin. We stretchen samen of ondersteunen elkaar. Ook worden verschillende massage technieken gebruikt.

Voordelen: Je leert samenwerken, verbetert je communicatie en bent zowel geestelijk als lichamelijk met elkaar verbonden en dit creëert een hechtere band.

Aerial yoga

1u15min, maximum 10 personen

Aerial yoga is een totaal nieuwe yoga ervaring. Gedragen door het doek worden gevorderde houdingen haalbaar voor iedereen. Er is minder druk op je wervelkolom, nek en schouders en je hebt meer bewegingsvrijheid. Je lijkt te zweven in de lucht en er wordt met de zwaartekracht gespeeld. Hierdoor krijg je meer kracht, souplesse, balans en een gratis massage van het doek. Je zult verstelt staan wat je nog kan: kopstand, handstand,… Op het einde van de les ervaar je de ultieme ontspanning, wegzinkend en wiebelend in jouw hangmat.

Voordelen: gewichtloosheid, minder spanning, omgekeerde houdingen, geen compressie, meer mobiliteit, een betere houding en het stimuleert het geluksgevoel.